Bivši reprezentativac BiH u novom klubu

Bivši reprezentativac BiH u novom klubu!

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine napustio je Anderlecht i karijeru će nastaviti u novom timu.

Ovaj 29-godišnji defanzivac je, kako tvrdi rumunski Digisport, novi član Universitatee iz Craiove, a transfer bi trebao biti potvrđen do ponoći.

Prelazni rok u Rumuniji traje do večeras. Digisport tvrdi da je sve dogovoreno i nekadašnji reprezentativac BiH karijeru će nastaviti u ovom timu.

Radi se o ekipi koja igra zaista fantastično ove sezone i u čijem dresu nastupa bh. fudbaler Elvir Koljić.

Koljić se odlično snašao u Rumuniji. Odigrao je ukupno 13 utakmica, a postigao je deset golova i upisao je tri asistencije.

Ove sezone je u dresu Anderlechta iskusni defanzivac je odigrao 14 utakmica, a za reprezentaciju BiH je odigrao 38 utakmica, ali na ovom broju će se zaustaviti jer ga je selektor Robert Prosinečki zbog raznih skandala odlučio izbaciti iz nacionalnog tima.

Bh. defanzivac o izbacivanju iz reprezentacije: Ne gleda se učinak, nego u čijem sam krevetu bio

Odlukom selektora Roberta Prosinečkog za reprezentaciju BiH u budućnosti više neće nastupati dosadašnji defanzivac Anderlechta.

Nizom ispada ustvari sam sebe diskvalifikovao. Osim što je njegov skandal s popularnom pjevačicom Jelenom Karleušom punio naslovnice regionalnih medija, štoper Anderlechta je izazvao kontroverzu i tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića, nerijetko je ulazio u svađu sa saigračima, pa i navijačima koje je nazvao 'bauštelcima'.

 

Odluku o izbacivanju Banjalučanina nije bilo lako donijeti Prosinečkom. Njegove igračke kvalitete nisu sporne, uostalom ne bi ni bio u renomiranom klubu poput Anderlechta, međutim stav selektora je takav da se reprezentativac jedne zemlje, tako i BiH, mora dokazivati na terenu i van njega.

"Da razjasnimo. Prvo, Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum, možda i više od maksimuma jer je takav po karakteru. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamjerke, čak ne znam da je neku grešku napravio u igri. Njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama", kazao nam je jučer Prosinečki, dodavši kako je u suštini sam sebe izbacio iz reprezentacije svojim neprofesionalnim ponašanjem.

S druge strane, sada već bivša "šestica" reprezentacije stvari vidi drugačije. U izjavi koju je dao za Kurir po strani je ostavio ispade za tetovažom i navijačima...

"Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio", kazao je defanzivac Anderlechta za Kurir.

Prvi put za reprezentaciju BiH je zaigrao 2010. godine u eri Safeta Sušića, a nastup protiv Austrije u Ligi nacija će ostati obilježen kao i posljednji u dresu s državnim grbom.