Bivši saigrač Messija razočarao navijače Barcelone: "Biću iznenađen ako se on vrati u Barcu"

.
Mnogo se o tome priča

 

I dok mnogi pričaju o povratku Lionela Messija u Barcelonu, postoji oni koji su mišljenja da se to ipak neće desiti, odnosno da bi to bilo iznenađenje.

Yaya Toure je dijelio svlačionicu sa Messijem u Barceloni tri godine, te ga dobro poznaje.

“Biću iznenađen ako se Messi vrati u Barcelonu. U nogometu nikada ne znate šta može da se desi. Sve što je Messi uradio u karijeri je impresivno. Uradio je sve, uključujući i trijumf sa Argentinom u Kataru. Ne znam da li će se vratiti u Barcelonu ili možda ostati u PSG-u“, rekao je Toure.

Zanimljivo da su navijači  Barcelone na sinoćnjem meču sa Realom skandirali upravo Messiju.

Messi je u PSG otišao iz Barcelone prije dvije godine, no posljednjih mjeseci je i na meti navijača.

Često se čuju zvižduci na utakmicama, te smatraju da se Messi zapravo 'kocka' jer je ponuda PSG na novi ugovor na stolu.

Messija je dobio i ponudu iz Saudijske Arabije koja je zaista nevjerovatna.

Al Hilal iz Saudijske Arabije ponudio mu je ugovor od 400 miliona eura po sezoni za potpis ugovora, ali najbolji fudbaler svijeta je ovu cifru odbio.

Argentinski TyC Sports navodi kako se Messi zahvalio na ponudi čelnicima Al Hilala. Odbio je 400 miliona eura i ima želju da ostane u Evropi.

Leo se po svemu sudeći planira vratiti u Barcelonu. Navodno su već pokrenuti razgovori na tu temu i traži se finansijska struktura po kojoj bi Messi mogao ponovo doći na Camp Nou.

Da je prihvatio ponudu Al Hilala zarada koju bi imao argentinski čarobnjak nešto je neviđeno u svijetu profesionalnog sporta gdje je dosta ogromnih ugovora.

Cifre su nestvarne. Dovoljno govori činjenica da bi 35-godišnji Argentinac zarađivao 13 eura po sekundi, 771 euro po minuti, 46.000 eura po sati, 1.1 milion eura po dani i 33.33 miliona eura mjesečno.

Ovakve cifre definitivno niko nikada u svijetu sporta nije dobio, a pitanje je da li bi je uopšte iko odbio jer se radi o sumanutoj cifri.

Messi je u ove dvije sezone imao ugovor od 38 miliona eura u PSG-u. Ranije je u Barceloni za pet godina inkasirao 555 miliona, a takav je ugovor tražio i prije odlaska u PSG.

Kako mu Barca nije mogla ponuditi iste uslove, otišao je iz kluba, ali sada je sve spremno za veliki povratak i to uz mnogo manju platu.