Bizarna navijačka ljubav: Zbog kluba sam sebi iskopao grob

.
Navijačka ljubav prema klubovima često zna prijeći sve moguće granice.

 

Često možemo svjedočiti tome da navijači čine zaista lijepe stvari za svoje klubove, ali ima i onih koji jednostavno pretjeruju u 'ljubavi'.

Takav slučaj je sa slovenačkim skijašem Klemenom Kosijem. On je veliki navijač Maribora i iskazuje zaista čudnu ljubav prema 'Ljubičastim'.

Ovog puta je otišao predaleko. Kako njegovom timu ove sezone ne ide baš najbolje on je odlučio snimiti 'ponovno rađanje' kluba.

A to je učinio na zaista bizaran način. Zakopao se u zemlju glumeći da je mrtav, a zatim se pojavio iz zemlje označavajući tako 'novo rođenje' kluba za kojeg navija.

Postavio je Klemen snimak na društvene mreže. Naravno, izazvao je veliku pažnju, a sve je pratila pjesma slovenačkog velikana.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

NK Maribor veoma je loše počeo novu sezonu u prvenstvu Slovenije i nalaze se na poziciji koja je šokirala apsolutno sve ljubitelje fudbala.

Nakon domaćeg poraza u najvećem derbiju od Olimpije iz Ljubljane s 2:0, Maribor je pao na posljednje mjesto sa samo tri osvojena boda nakon četiri odigrana meča.

U Evropi će imati mogućnost da izbore barem grupnu fazu Konferencijske lige. To je vjerovatno glavni cilj ovog kluba, no niko nije očekivao ovako loš početak sezone.

Trener Radovan Karanović i ekipa su pod velikim pritiskom navijača i vidjet ćemo kako će na sve odgovoriti u ostatku sezone.

Foto - Screenshot