Bliži se enduro utrka u Cazinu, organizator najavljuje dosad najveći spektakl

U dane vikenda 12. i 13. oktobra 2019. godine Cazin će po 4. put biti domaćin enduro utrke koja nosi naziv "The Race of Pain".

Već četvrtu godinu zaredom Moto klub "Mx enduro" organizira ovaj događaj koji je na visokom nivou što potvrđuje i činjenica da kao i prethodnih godina većina vozača, nih 80% dolazi van Bosne i Hercegovine. Cazin će tog vikenda biti sasvim sigurno centar Evrope kada je u pitanju enduro sport.

Pripreme za ovaj spektakl su odavno otpočele, a organizator najavljuje do sada najbolje izdanje utrke gdje su pripremili odličan program kako bi publika vidjela najbolje od ovog sporta, a vozači ponijeli najbolje utiske iz Cazina.

U subotu 12. oktobra vozi se prolog s početkom u 11:00 dok će druga vožnja startati od 15:00 čime će se odrediti startne pozicije za nedjelju, a između dvije subotnje vožnje organizator najavljuje pravi šou kada će se održati revijalni dio programa, a mjesto dešavanja je majdan ispod restorana Didova avlija, gdje će oni najspretniji pokušati savladati ovu zahtjevnu prepreku.

Glavna utrka započinje u nedjelju od 11.00 a organizator moli sve posjetitelje da na vrijeme dođu u Stovrela, najmanje 1 sahat prije starta, kako bi utrka započela nesmetano, s obzirom na to da staza s kojom vozači prolaze prelazi i dijelovima puta koji vodi u Stovrela.

Posjetili smo mjesto održavanje utrke, cazinsko izletište Stovrela, gdje smo zatekli vrijedne organizatore u punoj radnoj atmosferi, a više o samoj utrci rekao nam je Braco Hadžić, jedan od prvih ljudi kluba MX Enduro koji se brine da organizacija i utrka prođu u najboljem redu.