Jerome Boateng odlazi, a u Parizu mu je obećano mjesto startera

Jerome Boateng je odlučio napustiti redove minhenskog Bayerna.

Ovaj 30-godišnji štoper se od početka sezone povezuje sa transferom, a on će se konačno desiti u ljetnom prelaznom roku.

Reprezentativac Njemačke nije zadovoljan odnosom trenera Bayerna Nike Kovača prema njemu. Osjetio se uvrijeđenim jer je dvije utakmice (Stuttgart i Bayer) presjedio na klupi i ne želi da sjedi na klupi.

Boateng ne krije nezadovoljstvo i odlučio je da narednog ljeta napusti klub. On bi trebao da postane novi član francuskog PSG-a, gdje mu je navodno obećano mjesto startera.

Trener pariškog tima Tomas Tuchel silno želi dovesti Boategna. Čini se kako će mu se želja ispuniti i iskusni defanzivac će obući dres tima sa Parka Prinčeva.

Jerome Boateng je član Bayerna postao u ljeto 2011. godine. Stigao je iz Manchester Cityja za 13,5 miliona eura, a sa bavarskim timom je osvojio šest naslova prvaka Njemačke i Ligu prvaka.

Boateng odbio United jer nisu kandidat za osvajanje Lige prvaka

Jerome Boateng odbio je ponudu Manchester Uniteda tokom ljeta.

Defanzivac Bayerna nije želio da pređe u redove tima sa Old Trafforda iz sasvim jednostavnog razloga. Ne smatra Crvene đavole konkurentnim za osvajanje Lige prvaka i zahvalio se na ponudi.

Boateng je razgovarao sa tadašnjim menadžerom Uniteda Joseom Mourinhom. Saopštio mu je svoje razloge i tu je bio kraj svih dilema o transferu na Teatar snova.

Potom se pojavio interes PSG-a. Boateng je bio veoma zainteresovan za odlazak u Pariz, ali na kraju od transfera nije bilo ništa. Cijena koju Bayern traži za ovog fudbalera je 30 miliona eura.

Tokom karijere u Bayernu Boateng je za sada odigrao ukupno 277 utakmica i postigao je osam golova, piše SportSport.ba.