Boksersku legendu optužuju za seksualno zlostavljanje od prije 45 godina

.
Legendarni bokser George Foreman (73) optužen je za seksualno zlostavljanje dvije žene koje se navodno desilo tokom 70-ih godina prolog stoljeća.

Čuveni teškaš bio je velika bokserska zvijezda i dvostruku prvak svijeta teške kategorije. Uz slavu su išle i žene, a dvije od njih su ga odlučile tužiti za seksualno zlostavljanje koje se navodno desilo prije 45 godina.

Navodne žrtve su bile bliske Foremanu, a 73-godišnja legenda oštro je odbacila navode da je ikoga zlostavljao.

"U proteklih šest mjeseci dvije žene su pokušale da iznude milione dolara od mene i moje porodice. Lažno tvrde da sam ih seksualno zlostavljao prije više od 45 godina, odnosno tokom 1970-ih godina. Kategorično odbacujem sve optužbe", poručio je Foreman putem New York Posta i dodao je:

"Moj ponos i reputacija mi znače, baš kao i moja sportska dostignuća i meni niko neće prijetiti lažima. Uvijek sam i uvijek ću vjerovati u Boga. Radit ću s advokatima na otkrivanju laži i branit ću se na sudu. Ne biram borbe, ali i ne bježim od njih", saopštio je Foreman.

Žene su prema navodima američkih medija od Foremana pokušale iznuditi 12.5 miliona dolara. Slučaj je na sudu i vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti.

Legendarni šampion u karijeri je imao brojne velike bitke. Jedan je od najvećih udarača ikad i okončao je bogatu karijeru s omjerom 76-5.

Interesantno je svakako da Foreman ima 12 djece i da je pet sinova nazvao po sebi.

Foto: worldboxingnews