Bolnica u Sao Paulu objavila dobre vijesti: Legendarni Pele je bolje

.
Pele je zabrinuo sve fanove nakon što je krajem prošlog mjeseca primljen u bolnicu "Albert Einstein", poslije čega je premješten na odjel za palijativnu njegu, gdje su mu ublažavali bolovi

Legendarni brazilski fudbaler Pele (82) se oporavlja. Zdravlje legende se popravlja, no nema prognoza kada bi on mogao biti otpušten iz bolnice, javlja Associated Press.

Pele je zabrinuo sve fanove nakon što je krajem prošlog mjeseca primljen u bolnicu "Albert Einstein", poslije čega je premješten na odjel za palijativnu njegu, gdje su mu ublažavali bolovi.

On se bori s rakom debelog crijeva još od septembra prošle godine, a liječi se i od respiratorne infekcije koja mu je dijagnosticirana nakon hospitalizacije.

Pacijent nastavlja pokazivati poboljšanje u kliničkom statusu, posebno respiratornoj infekciji. Pri svjesti je i sa stabilnim vitalnim znakovima - saopćilo je medicinsko osoblje "Albert Einstein" u Sao Paulu.

Pele je iz bolnice pratio utakmice Svjetskog prvenstva, a nakon ispadanja svog Brazila poslao je poruku prvoj zvijezdi "Selesaa" Nejmaru (Neymar) koji je bio neutješan poslije poraza od Hrvatske. Nejmar ga je stigao po broju golova za Brazil (77), ali nije uspio osvojiti popularnu "Boginju". Pele je osvajao tri puta - 1958., 1962. i 1970. godine.

 

Foto:Avaz