"Bolničarka me baci s kreveta, svi slatki, a ja 'nosat', nemam ni čarapa, svi me mrze..."

.
Kada izdate dvije autobiografske knjige za vrijeme karijere onda je jasno da niste običan ni fudbaler ni čovjek.

Zlatan Ibrahimović je odavno u jeseni karijere. Uskoro će proslaviti 41. rođendan, ali za njega nema predaje. Ta riječ jednostavno ne postoji u njegovom rječniku.

Prije nekoliko dana je objavio impresivne fotografije mišićavih nogu iako je nedavno imao tešku operaciju koljena što dovoljno govori o njegovoj odlučnosti.

Svojim izjavama vrlo često zne pretjerati zbog čega ga mnogi ne vole. Sebi dodjeljuje i božanske epitete pa je s vremenom stekao i epitet bahatog fudbalera.

Ipak, sve to je posljedica teškog odrastanja, želje za uspjehom, ali i osvetom prema svima onim koji su ga ponižavali dok je bio dječak.

Zloglasna gradska četvrt, otac alkoholičar i siromaštvo. Idealna kombinacija za neuspjeh. Ali ne i kod Zlatana koji je pokazao da je životni pobjednik.

Ibra je u drugo autobigrafskoj knjizi pod nazivom Adrenalina objavio neke šokantne djetalje iz djetinjstva.

"Bio sam dijete koje je uvijek patilo... Čim sam se rodio bolničarka me ispustila i pao sam sa visine od jednog metra. Patio sam cijeli život."

"U školi sam bio drugačiji. Svi plavi, slatki, umiljati sa svijetlim očima i tankim nosom, a ja taman sa velikim nosom."

"Moji saigrači su nosili dizajnersku odjeću. Nisam imao čarapa, već samo štucne. Zezali su me."

"Pričao sam drugačije od njih, drugačije sam hodao. Nijhovi roditelji su pisali peticije da me izbace iz ekipe. Uvijek su me mrzili."

"Na početku sam loše ragovao, ali sam sa izolacijom naočio da patnju i mržnju transformiram u snagu."

"Ako sam sretan igram dobro, ako sam ljut, ranjen i patim onda igram bolje. Sa stadiona gdje me voli uzimam energiju, a sa stadiona gdje me mrze uzimam mnogo više", napisao je Zlatan.

Ibra sigurno spada u grupu najkotroverznijih fudbalera u historiji. Otac Šefik mu je iz Bijeljine, pa je imao i pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu, ali pregovori sa tadašnjim rukovodstvom Saveza nisu bili uspješni.Iako je nedavno potpisao novi ugovor sa Milanom samo je pitanje vremena kada će se penizonisati. Jedno je sigurno. Fudbal sa Zlatanom i bez Zlatana nikad neće biti isti.

Foto: Sport sport