Bomba iz Italije: Murinjo dovodi kapitalca iz Reala

Murinjo
Novi trener Rome počeo sa sklapanjem tima

 

Novi trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) počeo je sa sklapanjem ekipe za narednu sezonu u kojoj će "Vučica" pokušati da se dokopa prva četiri mjesta u prvenstvu kako bi izborila plasman u Ligu prvaka, a eksperimentisat će Murinjo i kroz novo UEFA-ino takmičenje Konferencijsku ligu.

Danas je iz Italije stigla bombastična vijest. Prema navodima tamošnjih medija, Murinjo u Romu želi dovesti Edena Azara (Hazard). Belgijanac je u Real Madrid stigao prije dvije godine, plaćen je 150 miliona eura, a ispostavio se kao veliki promašaj, obzirom da nije prenio odlične partije koje je pružao u dresu Čelzija.

Portugalski stručnjak jako cijeni Azara i navodno je već krenuo u akciju njegovog dovođenja u Rim. Navodno i nekada najbolji igrač Premijer lige nema ništa protiv da ponovo sarađuje sa Murinjom. Naravno, u slučaju da i dođe do dogovora, Azar će morati pristati na drastična smanjenja primanja u odnosu na ona koja trenutno ima u Realu. Italijanski mediji pišu da je kraljevski klub spreman čak i bez obeštećenja pustiti Azara, samo kako bi uštedjeli na njegovoj plati.

Prije Čelzija i Reala, belgijski reprezentativac u dosadašnjoj karijeri igrao je još i za Lil iz kojeg je 2012. stigao u London, a Azar je bio jedan od ključnih fudbalera Lila u osvajanju francuskog prvenstva u sezoni 2010/11.