Bomba iz Pariza i ljeto za pamćenje: Nakon Mbappea otpisan Neymar i još četiri velike zvijezde

.
Saopšteno im da nisu u planovima kluba

 

Francuski prvak PSG ovog je ljeta odlučio napraviti broje rezove unutar tima. Otpisan je veliki Kylian Mbappe, a ista sudbina zadesila je danas još petoricu fudbalera među kojima su Neymar, Marco Verratti, Hugo Ekitike, Juan Bernat i Renato Sanches.

PSG je ovog ljeta napravio nevjerovatne promjene u ekipi. Nakon što je dobio potpis novog ugovora iz tima je izbačen Kylian Mbappe i na njega se više ne računa, da bi danas rukovodstvo francuskog prvaka saopštilo kako u klubu više nema mjesta za pet velikih zvijezda.

Najzvučnije ime je svakako Brazilac Neymar. Najskupljem fudbaleru svijeta su trener Luis Enrique i sportski direktor Luis Campos saopštili da im više nije potreban i klub će pokušati naći najbolje rješenje za njega u narednom periodu.

Neymar kao ni Mbappe neće trenirati s prvim timom, a u istoj situaciji je i italijanski veznjak Marco Verratti koji je također dobio iste vijesti kao i Neymar. Ovaj duo je i danas trenirao odvojeno od ekipe.

Verratti bi karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji odakle ima konkretne ponude i uskoro će se kao i veliki broj drugih poznatih imena trebao skrasiti tamo.

Pored Neymara i Verrattija Luis Enrique ne računa ni na usluge napadača Huga Ekitikea, veznjaka Renata Sanchesa i lijevog beka Juana Bernata.

Svi oni mogu tražiti nove klubove. PSG ih se doslovno odrekao i ovo ljeto će u Parizu ostati dobro upamćeno kada je u pitanju prijelazni rok.

Apsolutno niko nije očekivao da će se PSG riješti svih velikih zvijezda. Lionel Messi ih je prvi odbio za novi ugovor, potom je to učinio Kylian Mbappe, a otišao je i Sergio Ramos.

Parižani su dobro i pojačali svoj tim. Posljednja akvizicija je Goncalo Ramos koji je plaćen 80 miliona eura, a ranije su došli još Manuel Ugarte iz Sportinga za 60 miliona, Lucas Hernandez iz Bayerna za 45, te Kang-In Lee za 22 miliona.

Nešto skromnijih četiri miliona eura plaćen je Xavi Simons, a kao slobodni igrači su stigli Milan Skriniar, Marco Asensio i Arnau Tenas.

Zanimljiva sezona je pred ekipom PSG-a i vidjet ćemo kako će sve izgledati pod vodstvom Luisa Enriquea.