Borac će uplatiti najviše novca u kasu Fudbalskog saveza BiH

borac
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je na današnjoj sjednici nekoliko klubova iz Premijer lige, a najviše novca u kasu Saveza uplatit će banjalučki Borac.

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredila je kazne za klubove iz Premijer lige zbog loše organizacije utakmica, pirotehnike i diskriminacije. Najviše novca u kasu FSBiH uplatit će banjalučki Borac - 6.000 KM.

Banjalučki tim kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 KM zbog rasističkog i diskirminacijskog ponašanja navijača na utakmici protiv Željezničara, te s dodatnih 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na utakmici s Veležom.

Tako će banjalučki tim ukupno u kasu Saveza uplatiti 6.000 KM, a treba istaći da su dobili i opomenu zbog upotrebe pirotehnike na meču s Igmanom iz Konjica.

Osvajač duple krune HŠK Zrinjski kažnjen je s ukupno 3.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na meču protiv Posušja i prošao je samo s opomenom za pirotehniku na utakmici sa Sarajevom.

Pirotehnika je Velež na meču s Borcem koštala 1.500 KM, a po 1.000 KM iz istog razloga u kasu Fudbalskog saveza BiH uplatit će još FK Željezničar, NK Široki Brijeg i FK Sloboda.

Svi klubovi novac će morati uplatiti u narednih 15 dana.

Ćosić i Bašić komentarisali suđenje pa "dobili" po džepu

Treneri često izbjegavaju da po završetku utakmica komentarišu suđenje u obraćanjima za medije.

Imaju i razlog za to jer NFSBiH nema milosti prema trenerima koji komentarišu sudije i njihove odluke.

Posljednji koji su dali komentar na suđenje i nisu imali pozitivne riječi bili su Dženis Ćosić pomoćni trener FK Igman i strateg Željezničara Nermin Bašić.

"Pa dobro specifično. Nekoliko sezona unazad poseban ambijent i posebna pravila u Banjaluci. Nažalost ekipu tako pripremamo tako radimo i na to se adaptiramo. Nažalost i nama i igračima je to postala jedna normalna situacija. Borac, ekipa koja mijenja igrače kada su povrijeđeni ili kartonirani, kada je to nužda, tako je i danas. Ništa novo ne mogu da pokažu", rekao je Ćosić nakon utakmice protiv Borca, te je dodao:

"Malo više smo se povukli, ali dobro. Svi sudionici će se morati malo više potruditi da bi Borac došao do pobjede. Planiramo izmjenu Bodula i još jedna izmjena će biti. Ubrzat ćemo igru i probati doći do gola, a hoće li biti dovoljno, vidjet ćemo", završio je Ćosić.

Bašić je oštar bio nakon utakmice Željezničara i Igmana.

"Prošlu utakmicu sam glumio klovna, trebam li opet? Izgleda da trebam opet pričati isto. Ne znam kud ovaj fudbal vodi, ne znam šta treniramo i radimo. Koje tenzije su ljudi izazvali. Trebamo se dobro zapitati. Trebamo se dobro zapitati da li da izbušimo sve lopte mi u Bosni i Hercegovini pa da krenuemo ispočetka. Čestitam momcima i divnoj publici što su nas bodrili. Vruća mi je glava samo to ću reći", rekao je Bašić.

Bašić i Ćosić su zbog pomenutih izjava dobili po "džepu" jer je Disciplinska komisija NFSBiH kaznila pomenuti dvojac.

Komentari su obojicu koštali. Ćosić i Bašić će odlukom Disciplinske komisije morati platiti kaznu od 500 KM. Kao razlog kažnjavanja navodi se kršenje kodeksa o ponašanju na utakmicama.