Borac saznao potencijalne protivnike u trećem prektolu: Ako izbace Linfield otvara se velika prilika

asd
U 14 sati u Nyonu će se održati žrijeb trećeg pretkola UEFA konferencijske lige, a utakmice su na rasporedu 5. i 12. augusta.

Žrijeb će biti podijeljen u dva dijela. Staza konferencijske lige i staza šampiona, odnosno ekipa koje su eliminsane u prvom prektolu Lige prvaka.

U stazi šampiona bit će i predstavnik Bosne i Hercegovine ekipa Borca iz Banja Luke.

Bh prvak će nakon eliminacije od Cluja u prvom pretkolu Lige prvaka u drugom prektolu UEFA konferencijske lige igrati protiv prvaka Sjeverne Irske ekipe Linfielda.

Ako eliminišu Linfield, Banjalučanima se otvara lijepa prilika za play off UEFA konferencijske lige, obzirom da će u trećem pretkolu biti deset najboljih ekipa iz staze šampiona i neće biti nositelja, tako da će pet najboljih iz staze šampiona u play off.

Potencijalni protivnici Borca u trećem prektolu UEFA konferencijske lige su pobjednici duela:

Teuta (ALB) - Inter Club d'Escaldes (AND)
Riga FC (LVA) - Shkëndija (MKD)
Dinamo Tbilisi (GEO) - Maccabi Haifa (ISR)
HB Tórshavn (FRO) - Budućnost Podgorica (MNE)
Shakhtyor Soligorsk (BLR) - Fola Esch (LUX)
Folgore (SMR) - Hibernians (MLT)
Prishtina (KOS) - Connah's Quay Nomads (WAL)
Valur (ISL) - Bodø/Glimt (NOR)

Ako Prishtina izbaci Connah, Borac neće moći igrati protiv prvaka Kosova u trećem pretkolu zbog ranije odluke UEFA da se klubovi iz BiH i sa Kosova ne mogu sastati u evropskim takmičenjima, a pored navedenih tu je i prvak Irske Shamrock koji je bilo lucky winner u žrijebu i direktno se plasirao u treće pretkolo UEFA konferencijske lige.