Borac slavio u Ljubuškom u prvom meču finala Kupa BiH

Borac bolje otvara utakmicu i vodi sa 2:0, ali je uslijedila serija domaćih od 3:0 i vodstvo rezultatom 3:2. Vrlo brzo su Ljubušaci imali i dva gola prednosti, jer su poveli sa 5:3, no Banjalučani se brzo vraćaju i prave seriju od 2:0 za izjednačenje na 5:5.

U narednih nekoliko minuta igralo se gol za gol, pa je rezultat glasio 8:8. Nakon toga Izviđač je iskoristio igrača više i sa dva brza gola stigao do vodstvo rezultatom 10:8.
Uspio je Borac smanjiti na 10:9, ali su skauti sa nova dva brza gola stigli do tri gola prednosti i poveli sa 12:9. Do kraja poluvremena Borac je smanjio zaostatak na dva gola razlike i na odmor se otišlo sa vodstvom skauta rezultatom 15:13.
Domaći su bolje otvortili drugi dio, te su napravili seriju od 3:0 za vodstvo od 18:13. Nije se Borac predavao, te se pokušavao vratiti u meč, pa je stigao 20:17, prenosi Oslobođenje.ba.
Imao je Borac nekoliko šansi da se vrati na dva gola zaostatka, ali je Vedran Delić iz polukontre pogodio ta 21:17. Pet minuta do kraja Borac se uspio vratiti meča, te je smanjio na samo gol zaostatka (21:20), da bi nakon odbrana Ljubišića Borac preko Dakića uspio da izjednači na 21:21. Minuta je bila 56.
Na samo dva minuta do kraja, Bojan Rađenović iz kontranapada donosi vodstvo Banjalučanima od 23:22. Upravo je to bio i konačan rezultat jer nijedan tim nije postigao gol do kraja.

Revanš meč igra se za sedam dana u Banjoj Luci.