Borilački svijet se oprašta od turskog boksera (29), pronađen je mrtav u Los Angelesu

.
Poznati turski bokser Cem Kilic (29) pronađen je mrtav u svom stanu u Los Angelesu, a američki mediji javljaju da je uzrok smrti predoziranje.

Kilic se dugo borio s ovisnošću o opojnim supstancama, imao je probleme i s mentalnim zdravljem posljednjih godina, a na kraju je njegov život okončan prerano.

Njegovu smrt potvrdio je i predsjednik Bokserskog saveza Turske Eyup Gozgec.

"Saznali smo vijest o smrti jednog našeg bivšeg nacionalnog boksera. Ožalošćenoj rodbini želimo strpljenje. Počivaj u miru", poručio je Gozgec.

Kilic se borio u supersrednjoj kategoriji i u profesionalnoj karijeri imao 18 borbi. Upisao je samo jedan poraz, dok je 17 puta trijumfovao, od čega 11 puta nokautom. Njegova posljednja borba viđena je u augustu 2022. godine, kada je jednoglasnom odlukom sudija savladao Marca Delgada.

Inače, Turčin se 2019. godine borio i na velikoj priredbi koju je predvodio Tyson Fury. Radio je meč protiv Marteza McGregora, koji je služio kao uvodni za duel Furyja protiv Toma Schwarza, te je i tada slavio.

Emotivnom objavom se od Kilica oprostio i njegov bivši menadžer Shane Shapiro, koji je s Turčinom i živio kada se on tek preselio u Los Angeles.

"Nikad nisam mislio da ću sada pisati ovako nešto. U šoku sam. Počivaj u miru Cem Kilic. Bio si prvi borac koji je riskirao sa mnom, neko ko se preselio iz Njemačke u Los Angeles, živio sa mnom 7 godina i bio dio moje obitelji. Oni koji znaju, znaju", napisao je Shapiro.

"Cem i ja uvijek smo bili rame uz rame... imali smo toliko uspona i padova i nismo se uvijek slagali, ali uspomene koje smo zajedno stvorili nikada neće izblijediti. Uvijek ćemo te se sjećati jer smo išli zajedno u rat", dodao je poznati menadžer.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman također je izrazio saučešće Kilicovim voljenim u poruci objavljenoj na Twitteru.

 

Foto:Twitter