Bosanac i nesuđeni bh. reprezentativac uhapšen zbog kokaina u butiku trudne supruge

Bivši austrijski nogometaš porijeklom iz BiH Sanel Kuljić šokirao je Austriju prije nekoliko dana s izjavama o navodnom namještanj utakmica.

Kuljić je u Austriji napravio igračko ime, igrao je za nekoliko tamošnjih klubova, kao i reprezentaciju, no na pomen njegovog imena prva asocijacija danas je kladioničarski skandal zbog kojeg je nekoliko godina proveo i u zatvoru.

Nedavno je prozvao i predsjednika Austrijskog saveza, ali i čelnike tamošnje Bundeslige zbog namještanja. Ubrzo su Bosanca optužili za klevetu, no zbog toga Kuljić neće završiti iza rešetaka, ali zato hoće zbog - droge.

Austrijska policija je uhapsila Kuljića u butiku trudne supruge nakon što je pronašla kokain. Njegov advokat Wolfgang Blaschitz u subotu nije želio dati nikakve informacije medijima osim da će u ponedjeljak posjetiti Kuljića - piše Sportsport.ba.

Pokušao je da privuče pozornost knjigom koju je napisao, a na kraju je ispalo kao da je sam sebe ukopao.

Sin gastarbajtera iz BiH rođen je u Salzburgu, ima i 20 nastupa za Austriju, a u oktobru 2014. godine osuđen je na pet godina zatvora zbog prevare, iznude i prisile. Smatra se centralnom figurom u najvećem austrijskom skandalu vezanom za namještanje utakmica koje su povezane s kladioničarskom kafijom.