Bosna i Hercegovina ostaje bez jednog od najboljih igrača: Neću igrati dok je Ivica Obrvan selektor

.

Šteta, šteta, šteta...

Uz Benjamina Burića naš najuspješniji rukometaš u posljednje dvije sezone, danas desni bek slavnog Montpelliera, Marko Panić (30), nije nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine otkad je njen selektor Ivica Obrvan.

Sad je definitivno potvrdio da će to tako i ostati, a što znači da neće biti dio A tima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru sljedeće godine.

- Reprezentaciji sam stalno bio na raspolaganju. Tu sam bio kad sam igrao i kad nisam igrao, ali jednostavno se neću odazivati dok je ovaj trener tu. To je moja odluka i stav. Reprezentacija može računati na mene u budućnosti, ali ne pod palicom ovog trenera, izjavio je Marko Panić za Dnevni list i istakao da neće iznositi detalje i razloge svoje odluke.

Panić i Obrvan su sarađivali na klupskom nivou između 2014. i 2017. godine kao igrač i trener francuskog Chamberyja. Panić je 2017. napustio Chambery i otišao u poljski Azoty Pulawy kako bi vratio svoju karijeru na uzlaznu putanju.

Poslije po dvije godine u Poljskoj i Bjelorusiji, gdje je sa Meškovom osvojio sva domaća takmičenja, stigao do četvrtfinala Lige prvaka te bio među njenim najboljim strijelcima, vratio se u Francusku, u jaki Montpellier s kojim je potpisao ugovor na tri godine. Montpellier će igrati četiri takmičenja ove sezone, prvenstvo Liga kup i Kup Francuske te Ligu prvaka.

- Glavni cilj je da budemo barem drugi u prvenstvu što je pozicija koja vodi u Ligu prvaka. To nam je puno bitnije od Lige prvaka, a normalno da ćemo i tamo nastojati biti što bolje plasirani, kazao je Panić.