Brat ga je od tuge iznio sa terena: Dječak je prstima dirao nebo, a onda se ukazao čovjek bez srca

.
Snovi su mu uništeni

 

Čovjek bez srca. To je prva  stvar koja vam padne na pamet kada gledate bivšeg golmana Juventusa drugog tima, Zsombora Senkaa, kako se dva puta suprotstavlja dječakovom pokušaju da postigne gol.

S kojom hrabrošću šestogodišnjem djetetu možete uskratiti želju ispunjenu kao rođendanski dar? Pravo je pitanje za bivšeg člana torinskog kluba.

Enok Varga je dječak koji nikada neće zaboraviti što mu se dogodilo. Kao dar za taj poseban dan tražio je priliku da započne utakmicu mađarske druge lige između MTK Budapest i Diosgyori VTK.

Bio je pun optimizma i sreće, nije mogao vjerovati svojim očima, osjećao se kao da prstom dira nebo barem dok se situacija nije pogoršala poslije čega su su mu srušeni snovi.

Dječak je izašao na centar u pratnji brata, primio je loptu od kapitena, tračao je sa centra prema protivničkom golu i šutirao je prvi put.

Ništa od gola, golman je odbio loptu, a sa tribina su se čuli povoci negodovanja. Dječak Enok nije nije klonuo duhom, otrčao je po loptu i ponovo je pokušao da zabije gol.

Opet bezuspješno, golman je ovaj put uhvatio loptu u ruke i hladnokrvno je izbacio prema centru uz još snažnije negodovanje sa tribina.

Dijete, vidno razočarano, nije imalo drugog izbora nego vratiti se bratu koji ga uzima u naručje i odvodi dok se u pozadini čuju skandiranja i negodovanja čuvaru mreže.

 

 

"Ja sam mu rekao da ne dopusti dječagu da zabije i on je poslušao moju naredbu" priznao je Sergej Kuznjecov, trener DVTK-a.

"Ako neko želi da se moja ekipa pridržava takvih stvari, mora nas obavijestiti u unaprijed. U ovom slučaju to se nije dogodilo. Vjerujem da su ovakvim postupkom igrače, stručni stožer i navijače drugog tima doveli u neugodnu situaciju. Uvjeren sam da sam učinio pravu stvar."

Senkó je sa svoje strane rekao da mu je jako žao i da je spreman iskupiti se tako što će dječaku dati dres za sljedeću utakmicu s MTK-om.

"Jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu njemu i njegovim roditeljima. U međuvremenu, želim mu da nikada ne odustane od svojih snova i da se bori za svaku loptu", rekao je Senko.