Brazilci savladali Srbiju, Ričarlison srušio Piksijeve "Orlove"

B
Fudbaleri Brazila pobijedili su Srbiju u posljednjoj utakmici prvog kruga grupne faze Svjetskog prvenstva rezultatom 2:0, a strijelac oba gola za "karioke" bio je sjajni Ričarlison (Richarlison).

Nakon zanimljivog prvog poluvremena gdje je Srbija pružila i više nego otpor selekciji Brazila, koja je u Katar došla kao jedan od glavnih favorita, u drugom poluvremenu izabranici Dragana Stojkovića Piksija nisu imali šanse.

Već na startu drugog dijela Nemanja Gudelj poklanja šansu Rafinji (Raphinha), ali gol Srbije spasio je Vanja Milinković-Savić. "Orlove" je spašavao i okvir gola, tačnije stativa nakon sjajnog šuta Aleksa Sandra (Alex) u 60. minuti.

Tri minute kasnije Brazil dolazi do gola. Šutirao je Vinisijus Žunior (Vinicius Junior), Milinković-Savić odbranio, ali na odbitak natrčava Ričarlison i šalje loptu u napad. Srbija je krenula ofanzivno, pokušala doći do poravnanja, ali onda je Brazil došao do drugog pogotka.

Vinisijus je ubacio loptu, a sjajno pogodio Ričarlison, što je bio njegov drugi gol večeras. Do kraja utakmice Brazil je imao još dvije odlične šanse. Kazemiro (Casemiro) je prvo pogodio prečku u 81. minuti, a onda je i rezervista Rodrigo (Rodrygo) zaprijetio u 87. minuti. 

Podsjetimo, ranije u ovoj grupi Švicarska je pobijedila Kamerun sa 1:0.