Briljantni Nurkić dominirao u Houstonu, donio je novu pobjedu Portlandu

Foto: Facebook
Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Houstonu ekipu Rocketsa rezultatom 125:110, a u redovima pobjedničkog tima ponovo je briljirao bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Naš centar je bio prvi igrač utakmice s novim ostvarenim double-double učinkom. Postigao je 25 poena i imao 13 skokova za 32 minute provedene na parketu.

Iz igre je pogađao osam od 11, dok je sa slobodnih bacanja realizovao devet od također 11 pokušaja.

Blazersi su daleko bolje otvorili utakmicu i već nakon prve četvrtine imali su 12 poena prednosti. Nju su čuvali sve do odlaska na odmor pa je poluvrijeme okončano rezultatom 53:66.

Rocketsi se bude u drugom poluvremenu i smanjuju prednost na samo šest poena uoči posljednje četvrtine. Ipak, to je bilo sve od njih jer su Blazersi još jednom dodali gas te bez ikakvih problema i drama ostvarili važnu pobjedu.

Osim Nurkića, kod Blazersa su se istakli još Simons s 27 poena i McCollum s 26. Wood je kod Rocketsa ostvario double-double učinak (21 poena i 15 skokova), a isti broj poena imao je Mathews.

Portland je na 10. mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 21 pobjedom i 28 poraza, dok je Houston na posljednjem mjestu Zapada s omjerom 14-35. Blazersi već sutra gostuju Chicago Bullsima, a Rocketsi će u utorak dočekati Golden State Warriorse.