Britanci otkrili zašto Fabinho ne igra: Brazilcu je bolje da se prihvati knjige

Brazilski defanzivi veznjak Fabinho je ovog ljeta stigao u Liverpool kao veliko pojačanje, a Redsi su za njegove usluge Monacu platili više od 40 miliona funti.

Ipak, Fabinha i dalje nema "ni na mapi". Jurgen Klopp do sada, u takmičarskim mečevima, nije imao Brazilca u svojim planovima, a navijače Liverpoola itekako interesuje kada će konačno na djelu vidjeti skupocjeno pojačanje svog tima.

Brojni razlozi za Fabinhovo izostavljanje iz ekipe su dosada navođeni, a u britanskom Mirroru smatraju da su konačno riješili misteriju.

Naime, Fabinho ne zna engleski jezik, dok je poznavanje istog jedan od primarnih zahtjeva koje pred svoje igrače i nova pojačanja postavlja trener Jurgen Klopp. To, logično, ne predstavlja nikakav problem za igrače Liverpoola sa Otoka, ali njemački stručnjak i od svih stranaca zahtjeva da nauče engleski jezik.

Prema navodima pojedinih britanskih medija, Jurgen Klopp je odmah po dolasku na klupu Redsa "natjerao" Alberta Morena da konačno nauči engleski jezik, pa se sada smatra da Fabinho još ne igra za Liverpoola upravo zbog nepoznavanja istog.

Naime, Jurgen Klopp smatra da je komunikacija ključna za dobru igru i atmosferu među igračima, a engleski jezik kao univerzalni "alat" u ovom slučaju je esencijalan za sve igrače Liverpoola.