Brkić: Svaka čast momcima na borbi koju su prikazali

Kapiten teniske reprezentacije BiH, Tomislav Brkić je nakon pobjede protiv Slovačke bio veoma sretan i nije krio veliko zadovoljstvo jer je BiH stigla do historijskog rezultata.

Brkić je prvo pohvalio zalaganje Mirze Bašića i Damira Džmhura, rekavši da su imali veliku želju da BiH dođe do historijskog rezultata.

“Jako smo zadovoljni ovom pobjedom i ovo će biti prvi put da igramo play-off za plasman u Svjetsku grupu. Svaka čast svim momcima na borbi koju su prikazali, prvo Damir koji je pokazao veliku želju, ali je njegov protivnik bio na visokom nivou. Mirza je također pokazao veliku želju, bio je umoran nakon doubla koji je jutros igrao, ali mi nismo Slovačka koja ima pet ili šest igrača koji su u najboljih 100 te mogu više kombinovati. Mi smo pokazali da smo jak tim i da možemo sa svima igrati, kako u singlu, tako i u doublu i mislim da sada možemo zasluženo slaviti ovu pobjedu”, rekao je kapiten teniske reprezentacije BiH.

Mogući protivnici tenisera BiH u baražu za ulazak u elitnu Svjetsku grupu, od 14. do 16. septembra, su selekcije Holandije, Japana, Velike Britanije, Australije, Švicarske, Kanade, Srbije i Mađarske.