Brodolom iz Armenije nas poslao u Ligu nacija: BiH protiv Srbije u baražu za Euro?

Gubitka tri velika boda, naša nogometna selekcija je korak dalje od prva dva mjesta koja vode na Euro.

Debakl Zmajeva u Armeniji (2:4) udaljio je nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine od direktnog plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine, prenosi Radio Sarajevo.

Gubitka tri velika boda, naša nogometna selekcija je korak dalje od prva dva mjesta koja vode na Euro.

Iako nade sve nisu izgubljene, gotovo je izvjesno da će puleni selektora u ostavci Roberta Prosinečkog, plasman na Europsko prvenstvo tražiti kroz baraž Lige nacija.

Još se ne zna ko bi sve mogao biti protivbnik Zmajevima u polufinalu. Sigurno je samo da će naš tim u polufinalu biti domaćin kao najbolja ekipa Lige B.

Poznato je ranije da bi Švedska trebala biti naš protivnik, dok bi drugi par činili Ukrajina i Danska.

Od tri moguća rivala skoro pa sigurno je da će Ukrajina izboriti direktni plasman na Euro. Švedska i Danska su još u igri, ali i njih očekuje velika bitka za drugo mjesto.

Prema trenutnoj situaciji u kvalifikacijama, baraž s našom selekcijom bi lako mogli igrali Vels i Bugarska. No, postoji velika šansa da Zmajevi finale odigraju, recimo, protiv Srbije, koja je također blizu da doživi brodolom u kvalifikacijama.

U nekoj varijanti, Zmajevi bi polufinale igrali protiv Rumunije, dok bi drugi par činili Srbija i Danska. A onda u finalu BiH i Srbija. 

Mnogo je dilema, a oktobar, pa i novembar će donijeti mnoge odluke.