Bruka na Parku Prinčeva: Messi izviždan, 21-godišnjak se narugao PSG-u!

B
U okviru 28. kola francuske Ligue 1 PSG je upisao novi poraz. Rennes je na vrućem gostovanju slavio rezultatom 0:2.

Već prije same utakmice ružne scene. Kada je oficijalni spiker izgovorio Messijevo ime, navijači PSG-a krenuli su sa salvom zvižduka. 

Krenimo na utakmicu. Problemi za goste već nakon četiri minute igre. Povrijeđen je Truffert, a zamijenio ga je Meling.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji PSG-a. Mbappeov gol u 23. minuti je poništen, a do odlaska na odmor Kylian je propustio još dvije dobre šanse, a jednu Messi.

Kazna je stigla tik pred odlazak na pauzu. U 45. minuti je Bourigeaud asistirao za Toko Ekambija koji pogađa za prednost gostiju.

Očekivalo se da će se PSG trznuti, no na startu drugog dijela još jedan gol u njihovoj mreži.   Jednu grešku igrača PSG-a iskoristili su gosti i u nekoliko poteza napravili mat poziciju za Donnarummu na golu domaćina.

Ugochukwu je bio u ulozi asistenta, a Kalimuendo je postigao pogodak za 0:2 koji možete pogledati ovdje.

Na početku proslave ovog pogotka, 21-godišnji francuski napadač stigao se nekome i narugati.

Ruiz, Messi, Verratti i Zaire-Emery su do kraja imali dobre šanse za PSG, dok je u 74. minuti Rennes preko Spencea mogao do 0:3, no golova više nije bilo i gosti nose kući važna tri boda.

I pored novog poraza PSG nema mnogo razloga za brigu. Imaju 66 bodova, devet više od Lensa i deset više i utakmicu više od Marseillea našeg Seada Kolašinca.

Rennes je ovim trijumfom stigao na peto mjesto koje garantuje Konferencijsku ligu. Imaju 50 bodova, bod više od šestog Lillea.

Nakon reprezentativne pauze, u narednom kolu, PSG će dočekati Lyon, dok će Rennes biti domaćin drugoplasiranom Lensu.