POBJEDA ZA PLAYOFF: Bubamara prvak Grupe 1, bolji od MNK Dia BiH u Cazinu

U sinoćnjem spektaklu u Cazinu MNK Bubamara Cazin stigla je do pobjede koja je značila prvu poziciju Grupe 1 i plasman u playoff za Premijer ligu BiH.

Cazinjani su od prve minute krenuli odlučno s jednim ciljem, a to je pobjeda i plasman u doigravanje. Već od starta se vidjelo da je domaća Bubamara bolja ekipa, uprkos neigranjem jednog od ponajboljih igrača, Mizić Ermina, zbog odrađivanja kazne uslijed žutih kartona.

Već u trećoj minuti za Bubamaru je pogodio Brazilac De Lima, a na 2:0 povisuje Šarić Belmin u 6. minutu susreta. Gosti ubrzo smanjuju preko Bašić Tarika u 7. minutu, a na 3:1 za Bubamaru povećava Sandi Nuhić u 9. minutu, što je i bio rezultat prvog dijela.

U nastavku Bubamara igra bolje što kruniše pogotkom za 4:1, a strijelac je Delić Halid u 34. minutu. Gosti smanjuju na konačnih 4:2 u 39. minutu, a strijelac je Dizdarić Sandi.

U dvorani se okupilo oko 800 ljubitelja futsala, gdje je podrška za domaću ekipu bila na nivou, što je svakako bio veliki motiv da u odlučujućoj utakmici daju sve od sebe i ostvare zacrtani cilj s početka sezone.

Sada slijede playoff utakmice, a susrete će međusobno odigrati prvaci tri grupe, što će značiti da će se u Cazinu igrati još dvije spektakularne utakmice sa prvacima grupa 2 i 3. Neslužbeno, baraž bi se trebao početi odigravati za 15 dana.