Bucksi izjednačili protiv Sunsa

.
2-2 u finalu NBA lige

 

Košarkaši Milwaukee Bucksa pobijedili su na svom parketu Phoenix Sunse rezultatom 109:103 i izjednačili su na 2-2 u finalnoj seriji NBA lige.

Početak četvrte utakmice u seriji pripada Sunsima. Dobro su ušli u utakmicu, kontrolisali su rezultat sve do sredine drugog perioda kada Bucksi prave seriju od 8-0 i preuzimaju vodstvo.

Sunsi međutim ubrzo vraćaju prednost na svoju stranu. Činilo se kako će na odmor otići vodstvom, ali domaći košarkaši dobrom završnicom prvog poluvremena dolaze do izjednačenja 52:52, što je bio rezultat nakon 24 minute igre.

Gosti iz Phoenixa imali su prednost i u većem dijelu drugog poluvremena, ali Bucksi su bili ti koji su odigrali fenomenalnu završnicu utakmice.

Odlična odbrana te raspoloženi Khris Middleton u napadu bili su domaćem timu sasvim dovoljni da prelomi utakmicu i da dođe do druge pobjede za 2-2 u finalnoj seriji.

Khris Middleton je predvodio Buckse u ovom susretu sa 40 poena, šest skokova uz 15 pogođenih šuteva iz 33 pokušaja. Giannis Antetokounmpo je ubacio 26 poena, uhvatio je 14 lopti i upisao je osam asistencija.

Kod Sunsa jedini raspoložen bio je Devin Booker sa ubačena 42 poena, dok je ostatak ekipe zakazao, posebno u odlučujućim trenucima.

Finalna serija sada se ponovo seli u Phoenix gdje će se odigrati naredna utakmica.

Foto: Rappler