Buđenje pred sumrak prijelaznog roka: Obnovljeni kontakti, Pjanić konačno pronalazi spas

asd
Miralem Pjanić se našao u konkurenciji za meč protiv Getafea, ali Ronald Koeman mu nije dao ni minute.

Do kraja prijelaznog roka ostalo je 48 sati i Pjanić još uvijek nema nerazriješenu situaciju. Koeman ga je stavio u protokol, međutim nije bh. veznjak nije zaigrao.

Tokom cijelog ljeta 31-godišnjak je bio na izlaznim vratima, smijenjivali su se klubovi koji su zainteresovani. Nekako sve vrijeme tu je bio Juventus, a zatim Fiorentina, Napoli, Inter, pa i Roma.

Proteklih dana sitaucija se smirila, ali ako je vjerovati informacijama s Apenina to je praktično bilo samo zatišje pred buru.

Poraz od Empolija (0:1) upalio je sve alarme u Juventusu, jasno je da fali kreativnosti u veznom redu pa je prema informacijama Tuttomercata Stara dama krenula u napad po Pjanića.

Ponovo su uspostavljeni kontakti s Falijem Ramadanijem, te i sa Barcelonom kako bi se pronašlo rješenje za transfer u samom sumraku prijelaznog roka.

Dobra stvar je ta što je odlaskom Cristiana Ronalda Juventus značajno rasteretio budžet za plate pa sada ono što je bilo kamen spoticanja s Barcelonom može biti otklonjeno bez problema.

Podsjećanja radi, Barcelona je Pjanića spremna pustiti na posudbu, ranije nije bilo dogovora ko će snositi troškove igračeve plate. Ostaje da se vidi da li će biti postignut dogovor.

Bh. reprezentativac je svoj najljepši period proveo u Torinu, na Allegrija gleda kao fudbalsko oca i nema sumnje da ponovo želi obući dres Juventusa, preostalo je "samo" da se klubovi dogovore.