'Calcio' ponovo nije iznevjerio: Verona i Torino priredili spektakl i podijelili bodove

Nevjerovatna utakmica na Bentegodiju

Verona i Torino su nedjeljni program Serije A otvorili spektaklom na Bentegodiju, te su na kraju podijelili bodove odigravši 3:3, a sva tri gola za Veronu postigli su igrači koje je Ivan Jurić uveo u igru.

Torino na poluvrijeme odlazi sa golom prednosti. Razliku na semaforu je napravio Cristian Ansaldi golom u 36. minutu utakmice.

U drugo poluvrijeme Verona ulazi odlučnije da stigne do izjednačenja, ali u trenucima kada su bili bolji na terenu Berenguer pogađa za 0:2 u 55. minutu, a šest minuta kasnije Cristian Ansaldi svojim drugim pogotkom na meču donosi i tri gola prednosti Bikovima iz Torina. Djelovalo je da bodovi idu sa njima kući, ali onda čudo.

Gianpaolo Pazzini je u 69. minutu realizovao penal, a onda je sedam minuta kasnije Valerio Verre smanjio na 3:2. Krenula je Verona u opštu ofanzivu i to im se isplatilo u 84. minutu utakmice kada odbrana Torina na kratko reaguje, lopta se odbija do Faraonija, ovaj centrira za Marisuza Stepinskog kojeg odbrana gostiju zaboravlja reklamirajući ofajd kojeg nije bilo i on pogađa za 3:3.

Torino sada ima 22 boda, preskočiće Napoli na osmoj poziciji, i tu će i ostati ukoliko Milan ne dobije Sassuola danas, dok Verona sada ima 20 bodova i biće na 11. mjestu poslije 16. odigranih kola.