Cancelo je ljut na Guardiolu, ali je jednim potezom iskazao veliko poštovanje prema Cityju (VIDEO)

CITY
Joao Cancelo je sinoć bio jedini igrač koji je dobio zvižduke sa stadiona Etihad na susretu četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Bayerna.

 

Cancelo je igrao posljednjih desetak minuta susreta na Etihadu, a dobio je brojne zvižduke s tribina Etihada. Razlog je, naravno, to što ga je Pep Guardiola otjerao na posudbu u Bayern nakon jedne svađe koju su imali na treningu.

Svađa se desila na treningu uoči utakmice u Kupu protiv Arsenala, kada je portugalski as saznao da neće biti starter. Nezadovoljan tim saznanjem, ljutito je reagovao i zaprijetio da će otići, nakon čega mu je Guardiola poručio da je slobodan da bira novi klub, a "obećanje" je ispunio nekoliko dana kasnije kada ga je poslao u Bayern.

No, potezom prije utakmice Cancelo je pokazao da iznimno poštuje City.

Cancelo, koji ima ugovor s Građanima do ljeta 2027. godine, je po dolasku na Etihad krenuo prema svlačionici, a na putu do nje zaobišao je grb Cityja kako ga ne bi nagazio.

Taj potez je oduševio UEFA-u koja je na Twitter nalogu Lige prvaka objavila taj video uz samo jednu napisanu riječ - poštovanje.

 

VIDEO