Cantona: Patim dok gledam United, a City igra prelijepo

Legendarni francuski fudbaler Eric Cantona ponovo je iznio kritike na račun menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinho i rezultata koje postižu Crveni đavoli.

United je 10. kolu u Premier ligi, dok je u Ligi šampiona u posljednjem meču izgubio od Juventusa (1:0). Slabi rezultati su teško pali Ericu Cantoni, koji je od 1992. do 1997. godine stekao kultni status na "Old Traffordu".

Cantona je slikovito opisao odnos Mourinha i Manchester Uniteda.

"On nije pravi čovjek za pravu ženu. Mislim na način igre. Možete da izgubite meč a da preuzmete rizik. Izgubili su na Old Traffordu od Juventusa koji je imao 70 posto posjeda lopte. Možete li to da zamislite da je na klupi sir Alex Ferguson", rekao je Cantona i nastavio:

"Ja patim, a patim još više kada vidim kako Manchester City prelijepo igra. Mislim da djeca treba da imaju uzore. Potrebni su im sjajni igrači, kreativci sa kojima mogu da se identifikuju. Mislim da oni sada gube genaraciju mladih igrača. Ti mladi igrači se poistovećuju sa načinom na koji City igra. Da li to možemo da prihvatimo? Ne". 

Francuz smatra i da u Manchesteru treba da daju šansu nekome od bivših igrača.

"U Unitedu nikada ne daju šansu nekome ko klub poznaje iznutra, koji poznaje identitet i filozofiju kluba. Ne želim da ljudi pomisle da ovog govorim da bih postao menadžer Uniteda. To je samo istina. Ryan Giggs? Svakome od bivših igrača koji želi da bude menadžer treba da daju šansu", dodao je Cantona.