Casemiro više ne može da šuti, rekao istinu o Manchester Unitedu: "Ne mogu ni da spavam..."

.
Brazilac svjestan da nije donio baš najbolju odluku

 

Brazilski reprezentativac Casemiro iznenadio je fudbalsku javnost kada je na ljeto 2022. godine napustio Real Madrid i prešao u Manchester United. Sada je čini se i njemu jasno da to nije bio najpametniji potez i priznao je šta ga najviše boli kada je igranje za Crvene đavole u pitanju.

Casemiro je prije skoro svije godine donio odluku da napusti Real Madrid čiji član je bio devet godina i s kraljevskim klubom je osvojio sve što je mogao.

Brazilac je odlučio da je došlo vrijeme za novi izazov i za 71 milion eura prešao je u Manchester United. No, ispostavilo se da odlazak na Teatar snova i nije ispunio očekivanja koja je Casemiro imao.

Casemiro je vjerovao da je odlazak u Manchester United dobar potez jer su mu čelnici engleskog kluba dali obećanje da će se ovaj tim boriti za trofeje, ali to još uvijek nije ispunjeno.

Manchester United muku muči već godinama kada je u pitanju borba za trofeje, a i ova sezona je skoro izgubljeni slučaj za engleskog velikana.

Jasno je da je Casemiro žestoko razočaran zbog toga i već neko vrijeme se špekuliše da Brazilac ozbiljno razmišlja o odlasku jer smatra da je odluka da potpiše za Manchester United bila očito pogrešna.Casemiro je u razgovoru za engleske medije priznao da je očekivao mnogo više, te je otkrio da ga jedna stvar posebno boli kada je u pitanju Manchester United.

"Biti 20 bodova iza ekipe koja je prva na tabeli je itekako bolno. Ponekad čak ne mogu ni da spavam jer mislim šta se moglo uraditi drugačije. Ovo je naša stvarnost, nema svrhe da mislimo o tituli ili mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Moramo da mislimo samo o utakmicama koje su pred nama i da budemo što bolji", rekao je Casemiro.Brazilac je svjestan da Manchester United gotovo sigurno neće igrati u Ligi prvaka iduće sezone što je za njega težak udarac jer ni protekle sezone Crveni đavoli nisu bili u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu.

United se trenutno nalazi na tek šestom mjestu na tabeli Premiershipa sa 11 bodova manje od Tottenhama koji je četvrti i na mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

 

Priznao je da ni on ne blista previše ove sezone, ali da fudbal nije individualni već ekipni sport.

"Teško je pričati o individualnom učinku jer je ovo ekipni sport. Imao sam dobar start sezone i bio sam u najboljem timu mjeseca Premiershipa. Svi smo zaslužni kada se pobijedi, ali i ispaštamo kada se izgubi i to je tako. Nije Casemiro taj koji je šesti na tabeli, to su svi fudbaleri Manchester Uniteda", kaže Casemiro i dodaje.

"Moramo kao ekipa da se uzdignemo iznad svega. Želim da dobro igram i osvajam trofeje i zbog toga sam došao ovdje".Casemiro s Crvenim đavolima ima ugovor do ljeta 2026. godine, a navodno nekoliko timova iz Saudijske Arabije ga je već kontaktiralo i nude mu bogat ugovor.

U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 32-godišnjak u svim takmičenjima odigrao je 24 utakmice za United, dao je pet golova i upisao tri asistencije. Ukoliko ga United pristane prodati na ljeto očekuje se da bi mogao zaraditi oko 40 miliona eura što je znatno manje u odnosu na koliko su dali dvije godine ranije za Casemira.