Casillas: Kandidirat ću se za predsjednika španskog nogometnog saveza

Iker Casillas
Ovu informaciju je prvo podijelio na društvenim mrežama

Legendarni španski golman Iker Kasiljas (Casillas) je možda morao prekinuti nevjerovatnu fudbalsku karijeru zbog zdravstvenih problema, ali to ne znači da je digao ruke od fudbala. Sada je odlučio - kandidirat će se za predsjednika Španske fudbalske federacije (RFEF)!

Dok je bio član Porta, doživio je srčani udar, koji je ubrzao njegov odlazak u igračku penziju, ali sada znamo koji će biti njegov naredni potez. Šuškalo se na Pirinejima da bi do toga moglo doći, a sada i je sam Kasiljas potvrdio da će se kandidirati za prvog čovjeka španskog fudbala. Ovu informaciju je prvo podijelio na društvenim mrežama i, kako stvari stoje, on će biti jedini protukandidat aktuelnom predsjedniku Luisu Rubijalesu. 

- Da, kandidirat ću se za predsjednika RFEF-a. Pokušat ćemo zajedno da naš savez učinimo najboljim u svijetu fudbala - rekao je Kasiljas. 

Iako još nije bilo zvaničnog saopćenja da je završio igračku karijeru (posljednji put je na terenu bio 26. aprila 2019. prije nego što je doživio srčani udar), ovo, najvjerovatnije, znači njen konačni kraj.

- Obavijestio sam predsjednika mog kluba (Porto, op. a.) o ovoj odluci i želim im zahvaliti na svemu - objašnjava Kasiljas.

U nedavnoj anketi u Španiji Kasiljas je osvojio 94 posto glasova u duelu s Rubijalesom, a u briljantnoj karijeri je osvojio pet titula prvaka Španije, tri Lige prvaka, dva evropska prvenstva i jedan Mundijal, analizira "Mondo".

Izvor: