Cazinjanin na posudbi u Moldaviji: Rifet Kapić potpisao ugovor sa FK Sheriff

Naš Cazinjanin, Rifet Kapić, jučer je zvanično potpisao sporazum o saradnji sa FK Sheriff .

"FK Sheriff i bosanski igrač Rifet Kapić, složili su se i potpisali sporazum o suradnji. Dakle, bivši nogometaš švicarskog Grasshoppera postao je dio obitelji našeg kluba", stoji na zvaničnoj stranici moldavskog kluba.

Rifet Kapić rođen je 3. jula 1995. godine u Cazinu. Osim što je prošao sve selekcije FK Krajina, Kapić je igrao za Sarajevo, Varnsdorf i Istru. Prvi profesionalni klub bio je češki Varnsdorf, nakon čega je u februaru 2016. godine potpisao trogodišnji ugovor sa slovenskim klubom Gorica, gdje je proveo dvije sezone. Rifet je za Goricu odigrao 6 utakmica u kvalifikacijama Europa lige gdje je postigao 4 gola.

U januaru 2018. godine, ovaj talentirani nogometaš, prešao je u redove Grasshoppera pod četverogodišnjim ugovorom, i to uz prijavljenu transfernu pretplatu od 500.000 eura. U februaru ove godine, debirao je 3:1 pobjedom nad Sionom. 

"Tim Sheriff sa zadovoljstvom Rifetu želi dobrodošlicu, kao i dobru i učinkovitu igru u žuto-crnoj majici našeg kluba", naveli su iz FK Sheriff nakon potpisanog ugovora.

Kako je i najavljeno, Rifet Kapić će u narednoj sezoni nastupati u Moldaviji. Jučer je sa klubom iz Tiraspola zvanično potpisao jednogodišnji ugovor o posudbi iz švicarskog Grasshoppersa.

Čestitamo našem Rifetu i želimo mu puno sreće u nastavku karijere!