Cazinjanka Sandra Azinović u košarkaškoj Bundes Ligi

Sandra Azinović je perspektivna košarkašica i reprezentativka Bosne i Hercegovine koja je ponikla u Cazinu, odnosno, na kultnom igralištu Alinac.

Svoju afirmaju stekla je kroz klubove Novi Grad i ŽKK „Play OFF“, a od naredne sezone karijeru nastavlja u Bundes Ligi. Klub Flippo Baskets BG 74 Göttingen Sandru je najavio kao veliko pojačanje. Direktor novog Sandrinog kluba Richard Crowder je izjavio: „Nakon svega što sam pročitao i vidio o Sandri, sve što mogu reći je da nam savršeno odgovara. Već se radujem što ću prvi put u dresu vidjeti njezinu igru.“

Sandrin košarkaški put nije bio nimalo lagan. Svoj izuzetni talent za sport je razvijala kroz nogomet i košarku, ali niti jedan od tih klubova nije postojao u Cazinu. Njen otac Toni kao Sandrin životni uzor podržavao je njene sportske snove i usmjeravao razvoj njene karijere. Izuzetno talentirana Sandra ubrzo je postala reprezentativka Bosne i Hercegovine u nogometu i košarci. Kasnije će se opredijeliti za košarku i sa klubom „Play OFF“ ostvariti najveće klupske rezultate u BiH, igrat će Jadransku ligu, a sa velikim uspjehom će predvoditi i reprezentaciju BiH na evropskim prvenstvima. 

Trener Flippo Baskets BG 74 Göttingen, Goran Lojo, dobro poznaje Sandrine mogućnosti: "Unatoč mladosti, Sandra ima puno iskustva. Već nekoliko godina igra na vrhunskoj razini i dokazala je svoje izvanredne vještine. Radujem se ponovnom radu s njom.“

U nove sportske uspjehe Cazinjanke Sandre Azinović ne treba sumnjati, a ono što je sigurno je da će svaki uspjeh posvetiti svojoj porodici i posebno svom pokojnom tati Toniju.

Image