Čelnici Saveza se tresu: Vaha odlučio progovoriti o svemu!

Ova vijest je potpuno šokirala fudbalski svijet jer mu je FS Japana otkaz uručio samo dva mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a umjesto njega na klupu je stiga Akira Nishino koji je prethodne dvije godine radio kao tehnički direktor Fudbalskog saveza.

"Ovo je posljednja stvar koju sam očekivao da će se desiti. Ponavljam, nemam poseban komentar u ovom trenutku, iznenađen sam. Nemam nikakvu posebnu izjavu jer moram razmisliti o svemu sada", rekao je za SportSport.ba Vahid Halihodžić. 

Na kraju je popularni Vaha odlučio i progovoriti o svemu. Sazvao je press konferenciju za naredni petak, te je odlučio progovoriti o svemu što se dešavalo unutar reprezentacije u prethodnim mjesecima.

Japanski novinari tvrde da se čelnici FS Japana itekako plaše riječi koje će Halilhodžić izgovoriti na press konferenciji i navodno bh. trener itekako ima šta reći o dešavanjima u Savezu i reprezentaciji.

Ova situacija itekako podsjeća na dešavanja u zagrebačkom Dinamu od prije nekoliko godina. Tada je prvi čovjek Modrih Zdravko Mamić uručio otkaz bh. stručnjaku, nakon čega je nastao potpuni haos u medijima i salve optužbi sa obje strane.