Centar na penale savladao Mostar SG i osvojio Kup BiH u futsalu

Gosti do prednosti dolaze u 4. minuti. Marijo Aladžić je šutirao sa distance, Bahrudin Omerbegović kratko odbio loptu u polje gdje se našao Nermin Kahvedžić kojem nije bilo teško da pogodi mrežu za 0:1.

Rezultat izjednačuje Anel Radmilović u 8. minuti nakon asistencije Nijaza Mulahmetovića. U 14. minuti Radmilović prolazi po lijevoj strani i dodaje loptu Emiru Sipoviću koji sa pet metara postiže drugi pogodak za Centar.

Radmilović u 16. minuti iz slobodnog udarca šalje loptu iza leđa Stanislava Galića za 3:1. Minutu prije kraja prvog poluvremena Kahvedžić preciznim šutem iskosa sa desne strane smanjuje prednost domaćina na 3:2.

Svoj treći, a za Centar četvrti pogodak Radmilović postiže u 27. minuti odličnim udarcem sa preko deset metara. Dvije minute poslije na isti način uzvraća De Souza za konačnih 4:3.

Uslijedili su penali gdje su Handžić, Lukić i Radmilović bili precizni za Centar, a De Souza i Hrkać su pogađali za goste, dok je kapiten Aladžić pogodio stativu.

"Jedna veoma tvrda i teška utakmica, ali takvu smo i očekivali. Znali smo da će nijanse odlučivati o pobjedniku. Mi smo večeras pokazali više želje i volje i smatram da je trofej zasluženo završio u našim rukama. Čestitam igračima jer su ostavili srce na terenu i zahvaljujem se navijačima koji su nas nosili čitavu utakmicu. Ambijent je bio odličan i ovo je pokazatelj da bh. futsal ide naprijed", rekao je trener Centra Dženan Muminović nakon utakmice.

Pehare i medalje finalistima i službenim licima su uručili generalni sekretar NS/FS BiH Jamin Baković, izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav i potpredsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale.

Centar-Mostar SG Staklorad 4:3 (3:2) – Penali: 3:2

SD „Skenderija“, Sarajevo.

Sudije: Igor Puzović (Travnik), Edin Golać (Banovići), Željko Dragojević (Banja Luka).

Delegat: Rade Kovač (Istočno Sarajevo).

Posmatrač suđenja: Emir Ribić (Bugojno).

Golovi: 0:1 Kahvedžić (4'), 1:1 Radmilović (8'), 2:1 Sipović (14'), 3:1 Radmilović (16'), 3:2 Kahvedžić (19'), 4:2 Radmilović (27'), 4:3 De Souza (29').

Žuti kartoni: Lukić, Sipović, Selimović, Radmilović (Centar), Aladžić, De Souza, Vesić, Galić, Hrkać (Mostar).

Centar: Bahrudin Omerbegović, Anel Radmilović, Anel Handžić, Bilal Jelić, Nijaz Mulahmetović, Emir Sipović, Vladan Lukić, Mirza Selimović, Adnan Tahirović, Faik Bogilović, Berin Bašić, Nedim Suković, Alen Muminović, Jasmin Balaš.

Mostar SG Staklorad: Stanislav Galić, Marijo Aladžić, Daniel De Souza Marinjo, Vladan Vesić, Dejan Pavlović, Mirko Hrkać, Kristijan Radin, Nermin Kahvedžić, Saša Babić, Josip Bošković, Srđan Ivanković, Rijad Memić, Samir Gosto, Tarik Džemić.