Čestitka KO SDP BiH USK povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, građanima je uputio Hajrudin dr Havić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH USK.

„Potvrda kontinuiteta bosanskohercegovačke državnosti, kada je prije sedamdeset i šest godina na I zasjedanju ZAVNOBiH-a proglašena državom ravnopravnih naroda i svih njenih građana, postavila je temelje i današnje Bosne i Hercegovine.

Njen identitet, suverenitet i samostojnost očuvani su uprkos udaru na državni integritet i užase četvorogodišnje agresije na BiH, s početka devedesetih godina prošlog vijeka.

Čak i danas kada pojedini predstavnici vladajuće garniture još uvijek pokušavaju umanjiti vrijednost osnovnih principa ZAVNOBiH-a, a svojim potezima sistemski urušiti tekovine antifašističke borbe, odlučniji nego ikad nastavljamo borbu za održanje teritorijalnog suvereniteta, integriteta i historijskog kontinuiteta države Bosne i Hercegovine.

U tom duhu, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH USK-a i svoje lično ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, čestitam Dan državnosti.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!“

 

Predsjednik KO SDP BiH USK, Hajrudin dr Havić, s.r.