Četiri devetnaestogodišnja Bosanca na spisku reprezentacije Austrije

.
Još nije kasno da se Muharem Husković, Adis Jašić, Benjamin Kanurić i Ervin Omić vrate pod zastavu domovine, ali reagovati se mora odmah

 

Mlada fudbalska reprezentacija Austrije 23. septembra odigrat će prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz Crne Gore, dok će četiri dana kasnije odmjeriti snage protiv selekcije Velsa U-21.

Tim povodom na spisku mlade selekcija Austrije nalaze se četiri Bosanca – Muharem Husković, Adis Jašić, Benjamin Kanurić i Ervin Omić.

Muharem Husković (19) je napadač Austrije Beč, Adis Jašić (19) je desni bočni Volfsbergera i već prema njemačkom Transfermarktu vrijedi 1,5 miliona eura, dok je Benjamin Kanurić (19) veznjak Arminije Bilefeld (ovog ljeta transferisan iz Rapida za 300.000 eura).

Ervin Omić (19) igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, koji je 2019. godine iz nada Salcburga prešao u mladi tim Juventusa. U selekcijama "Stare dame" igrao je do ovog ljeta, kada je napravio transfer u Volfsberger.

Još nije kasno da se Muharem Husković, Adis Jašić, Benjamin Kanurić i Ervin Omić vrate pod zastavu domovine, ali reagovati se mora odmah. Jer već sutra može biti kasno, ako dobiju poziv iz "A" selekcije Austrije.