Četiri je premalo: Xavijeva čudesna mašinerija ismijala sramotni Real u srcu Madrida

321
Barcelona ubjedljivo slavila u El Clasicu

Mašinerija Xavija Hernandeza je odigrala fenomenalan meč te je slavila s 0:4, a dojam je da je pobjeda mogla biti i ubjedljivija.

 

Susret je počeo sjajnim prilikama s obje strane. Za domaće je promašio Valverde, a za goste Aubameyang i Dembele.

Nakon toga u dvije dobre šanse se našao Torres, ali nije uspio pronaći put do mreže večeras poprilično loših Los Blancosa.

 

Rezultat se promijenio u 29. minuti. Sve je dobro uradio Dembele po desnoj strani, ubacio, a loptu je glavom iza leđa Courtoisa pospremio Aubameyang.

U 36. minuti Vinicius je mogao izjednačiti, izašao je sam pred Ter Stegena, ali je umjesto da šutira sramotno simulirao te je propala velika šansa.

Barcelona je na odmor otišla sa dva gola prdnosti. Za to se pobrinuo Ronald Araujo koji je zabio nakon ubačaja iz kornera i to na novu asistenciju Dembelea.

 

Katalonci fuoriozno započinju drugo poluvrijeme. Torres promašuje veliku šansu, ali se iskupljuje minut kasnije za 0:3.

Konačan rezultat je postavljen u 52. minuti. Aubameyang je zabio, a pomoćni sudija bespotrebno digao zastavicu. Nakon pregledanja snimaka u VAR sobi odlučeno je da gol važi.

Do kraja meča gosti su imali niz vrlo dobrih situacija da postignu još neki gol. Izdvaja se situacija iz 73. minute kada se Dembele spetljao u kaznenom prostoru Reala te je pucao pored stative.

Obzirom na sve prikazano potpuno zaslužena pobjeda Barcelone, ukupno 97. u duelima s Realom za kojeg je Benzemino odsustvo bilo od vitalnog značaja.

Na tabeli Real je ostao prvi sa 66 bodova, dok Barcelona ima 54 te je teško vjerovati da će uspjeti izazvati najvećeg rivala u borbi za titulu, ali ova pobjeda sigurno ulijeva optimizam za naredni period.