Skandal u Švedskoj: Četvorica igrača uhvaćena s alkoholom

- Pogriješili smo i preuzimamo punu odgovornost. Izvinjavamo se svima u reprezentaciji, ali i našim navijačima i svima koji se trude pomoći nam da ostvarimo što bolji rezultat, skrušeno je priznao Jim Gottfridsson.

Jim je inače kapiten švedske rukometne reprezentacije. Koji je "kao pravi kapiten" - poveo saigrače na druženje. Uz čašicu-dvije, prenosi Oslobođenje.ba.

I to ne cijelu reprezentaciju, pa da može reći da su jačali timski duh, nego samo trojicu. No, nisu baš pazili pa su ih gosti jednog bara u Malmöu spazili. I priča je dospjela, kako to već danas ide, na društvene mreže pa u medije.

Također, kako to već ide u uređenim i transparentnim društvima, Švedski je rukometni savez odmah sve potvrdio na svojim stranicama.

- Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson i Kim Ekdahl Du Rietz opuštali su se uz alkohol u srijedu navečer. Bez incidenata, skakanja po stolovima, štipanja konobarica, mirno za svojim stolom..., ali - bez dopuštenja selektora. I tu je kvaka prekršaja.

- Razgovarali smo s njima i sve riješili, te smo fokusirani na iduće utakmice, kratko je poručio selektor Kristjan Andersson.

A kritike rukometne javnosti postale su još žešće nakon što je Švedska dva dana nakon izlaska četvorke prijestupnika izgubila od Portugala i kao jedan od domaćina Eura gotovo izgubila izglede za medalju, prenosi 24sata.