Chelsea doveo najskupljeg beka u povijesti nogometa!

df

Chelsea je danas potvrdio transfer Marca Cucurelle, koji će postati najskuplji bek u povijesti nogometa.

Prema pisanju medija, Chelsea je za Cucurellu platio 55 miliona funti Brightonu, ali će uz bonuse visina odštete doseći 62 miliona, čime će biti oboren rekord kada su u pitanju bekovi. Prethodno je Joao Cancelo koštao 60 miliona funti.

Španac je imao impresivnu sezonu u dresu Brightona i pokušavao ga je dovesti Manchester City, a na kraju je potpisao ugovor na šest godina sa Chelseajem.

Prije samo dva dana Brighton je demantovao prodaju svog igrača: 'Suprotno netačnim izvješćima brojnih medija ove večeri, nije postignut dogovor ni s jednim klubom o prodaji Marca Cucurelle".

Dva dana kasnije, londonski klub je objavio potpis Cucurelle.

"Stvarno sam sretan. Velika je prilika za mene pridružiti se jednom od najboljih klubova na svijetu i naporno ću raditi da budem sretan ovdje i pomognem momčadi", rekao je bivši igrač Barcelone.

On je postao sedmi najskuplji defanzivac svih vremena, a najskuplji ostaje Harry Kane kojeg je Manchester United 2019. platio nevjerovatnih 80 miliona Leicesteru.

Cucurella je peto pojačanje Chelseaja, koji je potrošio preko 150 miliona funti ovog ljeta s novim vlasnikom Toddom Boehlyjem. Prethodno su kupljeni Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Carney Chukwuemeke i mladi američki golman iz Chicaga Gabriel Slonina.

Prednost Španca je ta što može da igra na poziciji lijevog stopera, lijevog beka ili lijevog krila.

Londonski tim novu sezonu Premiershipa otvara sutra gostovanjem kod Evertona od 18 sati i 30 minuta. 

 

foto: cazin\arhiv