Cijeli tim htio da Arda Guler izvede penal, Ancelotti rekao svoje, na kraju ni Modrić nije pomogao

.
Sam protiv svih

 

Real Madrid u subotu je na svom terenu deklasirao Gironu sa 4:0 u okviru 24. kola španske La Lige, a u centru pažnje našao se turski veznjak Arda Guler koji je u finišu meča izborio penal i čak je od Carla Ancelottija dobio dozvolu da isti izvede, ali potom se desila neočekivana situacija.

Kraljevski klub je pred svojim navijačima ubjedljivo pobijedio Gironu i ovom klubu pobjegao na pet bodova prednosti na tabeli, te se učvrstio na liderskoj poziciji.

Očekivalo se da bi Girona mogla da pruži nešto bolji otpor Kraljevima jer igra fantastičnu sezonu, ali je Real Madrid pokazao svu svoju snagu i na kraju s ubjedljivih 4:0 uspio da dođe do nove pobjede.

Dva gola na ovom meču zabio je sjajni Jude Bellingham, dok su se u listu strijelaca upisali još Vinicius Junior i Rodrygo.

Carlo Ancelotti je u finišu meča šansu dao i Ardi Guleru koji je u 90. minuti izborio penal, te je Turčin htio da isti izvede kako bi postigao debitantski pogodak u dresu kraljevskog kluba, ali mu se želja nije ispunila.

 

Arda Guler je odmah krenuo ka lopti kada je sudija pokazao na bijelu tačku, te je čak i Tchouameni isto reagovao, ali pomoći nije bilo.

Joselu je već uzeo loptu i nije ga zanimalo što cijeli tim od njega traži da Guler bude izvođač penala. Čak je i Ancelotti dao odobrenje da mladi Turčin izvede najstrožiju kaznu, ali je Joselu odbio da mu prepusti loptu.

Ni Luka Modrić koji je u tom trenutku nosio kapitensku traku nije uspio da uvjeri Joselua da posluša trenera i ekipu, a to se iskusnom napadaču na kraju itekako osvetilo.

Joselu nije uspio da postigne pogodak i promašio je penal, ali kamera je snimila sjajnu situaciju kako je Guler bio prvi koji mu je prišao kako bi ga utješio.

Sigurno je da Ancelotti nakon meča nije bio sretan zbog toga što je Joselu ignorisao njegovu odluku da Guleru prepusti izvođenje penala, te će biti zanimljivo vidjeti da li ćemo iskusnog napadača ponovo vidjeti da izvodi najstrožije kazne u Realu.