Ćiro Blažević poručio Džeki i 'Zmajevima': Ne smijete iznevjeriti ovu naciju

Ćiro
Legendarni fudbalski trener, Miroslav Ćiro Blažević, gostovao je putem videolinka za jednu sarajevsku TV kuću.

Govorio je Ćiro tom prilikom, u svom poluozbiljnom stilu, o mnogim fudbalskim temama, kao i o sebi i Bosni i Hercegovini, a jedna od glavnih tema je bila fudbalska selekcija BiH i bh. napadač Edin Džeko.

  • Narod zna koliko ga volim i koliko sam ponosan! Ja sam Bosanac! Predstavljam svoju rođenu grudu kako je ne bi obrukao, nego dao potvrdu da smo mi najbolji narod na svijetu! Drago mi je što su u meni prepoznali ono što stvarno jesam, rekao je Ćiro.

Prisjetio se Ćiro i vremena dok je nosio dres FK Sarajevo.

  • Senade, koji ti je klinac?! Bio sam igrač Sarajeva, pamtim ga i po dobru i po zlu! Moja je karijera prestala u 24-oj godini, zbog povrede koljena! Vezan sam za ovaj posao, znao sam da jedino mogu biti trener, naglasio je legendarni selektor Hrvatske i BiH.

Karizmatični Ćiro, koji nerijetko bira grube riječi kojima bi opisao određenu situaciju, ni ovog puta se nije štedio.

  • Ko god dođe tebi kao sagovornik taj na**be! Svi 80-godišnjaci koji ne mogu ševit treba ih pobiti! Ja pripadam onoj grupi ljudi koja kaže istinu, tako da ovi lažljivci mogu manje lagati! Operisao sam prostatu, ali i dalje guram, “galamio” je Blažević.

Osvrnuo se bh. trener potom na “Zmajeve” i našeg kapitena, kojima je ostavio i poruku:

  • Džeko i kompanija, imate priliku da razveselite ovaj napaćeni narod! Možete i morate, ne smijete iznevjeriti ovu ponosnu naciju! Jako je bitno da je trener lider, rekao je između ostalog Ćiro Blažević.