Ćiro Blažević: Zbog prokletstva splitskog stadiona trebao sam dobiti otkaz

Hrvatska će večeras protiv Mađarske odigrati svoj 13. susret na Poljudu, pri čemu tek šesti službeni

Učinak je slabašan. Samo jedna pobjeda, sedam remija te četiri poraza uz negativnu razliku pogodaka 12:18.

Fraza o prokletom Poljudu seže puno dublje u prošlost.

U vrijeme kad se Hrvatska tek probijala na fudbalsku scenu, tad je na klupi reprezentacije sjedio Ćiro Blažević.

Čovjek koji je zbog prokletstva splitskog stadiona trebao dobiti otkaz smatra da je ignoriranje Poljuda od strane vladajućih elita hrvatskog fudbala pogrešan potez - piše Index.hr.

''Velika je pogreška to što je prošlo toliko godina, a da reprezentacija nije igrala na najljepšem stadionu u Hrvatskoj. Razne okolnosti su uvjetovale da je opasno igrati na Poljudu. Zamisli, opasno je igrati na Poljudu, to mi zvuči vrlo primitivno'', kaže Ćiro pa objašnjava koje su to okolnosti i ko je krivac:

''Cijeli svijet zna koje su to okolnosti i ko je donio takvu glupu odluku. Znam to ja, znate to vi, zna to cijela Hrvatska. Tamo ima ljudi koji izmišljaju neprijatelje i prave scene koje nisu dolične hrvatskoj kulturi. Plašim se i dalje, iako se nadam da su mediji utjecali na to da ne smije biti nereda. Treba tražiti razlog takvog ponašanja, ja ga znam, ali neću ga kazati. Ti mladići imaju svoje dostojanstvo i svoj ponos, a onda ih se zapostavlja. Hajduk i njegova publika su najvažniji, malo tko na svijetu to ima. Vidjet ćete u budućnosti da će Hajduk napokon biti uvažavan onako kako i zaslužuje, ali moraju se ukloniti svi incidenti i antisportsko ponašanje'', kazao je Blažević.