Ćiro: Vi Srbi ste fenomen, treba vas proučavati

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević trenutno u Zagrebu uživa prateći Svjetsko prvenstvo na kojem reprezentacija Hrvatske bilježi impresivne rezultate.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević trenutno u Zagrebu uživa prateći Svjetsko prvenstvo na kojem reprezentacija Hrvatske bilježi impresivne rezultate.

Čovjek koji je popularne Vatrene prije tačno 20 godina odveo do bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj smatra da ova generacija može napraviti i korak dalje, te osvojiti pehar. O tome je, između ostalog, govorio u razgovoru za srbijanski Blic.

"Sine, čuješ, cijela utakmica protiv Danske je bila krajnje dramatična, a na penale smo zasluženo prošli. Ovdje ti je velika euforija. Ovo je prilika da budemo prvaci svijeta. I bit ćemo", rekao je Blažević.

"Ova Hrvatska može napraviti bolji uspjeh nego ona moja iz 1998., a mnoge budale misle kako se bojim toga. Kad analiziram sve, Hrvatska ima najveći kvalitet i igru da bude prva. U Hrvatskoj se teško živi, manje-više je sve iskompromitovano, ali fudbal je napravio bum, zakamuflirao je sve anomalije i veliko je zadovoljstvo sada".

Dotakao se popularni Ćiro i reprezentacije Srbije, od koje je više očekivao na Mundijalu, a na pitanje zbog čega je doživjela neuspjeh dao je vrlo zanimljiv i iskren odgovor.

"Ma znate šta, vi ne vodite računa o detaljima. Kada biste brinuli o sitnicama koje život znače, napravili biste velike stvari. Imate talenta, igrače, ali ne znam te vaše rukovodioce Saveza, trenere, selektore... Vi Srbi ste fenomen, trebalo bi vas ozbiljno proučavati", poručio je Blažević

Podsjetimo, Srbija je u Rusiji doživjela poraze od Švicarske (2:1) i Brazila (2:0), a pobijedila Kostariku (1:0).