Ćiru Blaževića zvao Superligaš Srbije za trenera, ovo je bio njegov odgovor

ciro
Nekadašnji selektor BiH neće ući u historiju svjetskog fudbala, za sada.


Fudbalska "bomba" u Novom Pazaru! Zamalo... Čelnici Novog Pazara kontaktirali su Miroslava Ćira Blaževića, u želji da preuzme poslove šefa stručnog štaba, međutim, konačan dogovor izostao je zbog – trenutne epidemiološke situacije u regionu.

Čuveni hrvatski stručnjak, kako saznaje Sport klub, imao je želju da se napokon oproba u Srbiji i uđe u historiju svjetskog fudbala kao najstariji angažovani trener u profesionalnom rangu. Popularni Ćiro pohvalno se izrazio o Novom Pazaru, ali se i ljubazno zahvalio na ponudi. Čak je bio spreman i da garantuje – opstanak u superligaškom takmičenju.

Nepremostiva prepreka na putu do ugovora bio je korona virus. Pandemija se ne stišava, Blažević je odavno u devetoj životnoj deceniji, Novom Pazaru slijedi paklen ritam u poslednjih 15 kola šampionata i „trener svih trenera“ morao je da odrično odgovori na ponudu ambicioznog superligaša.

Ćiro je i ranije bio želja srpskih klubova. Stari šmeker, neprikosnoveni autoritet, rođen davne 1936, na klupi angažovan od 1968, izgradio je imidž neviđenog šoumena, spremnog da u svakom trenutku, pojavom, izjavama i stavom, skrene pažnju na sebe. Od Švicarske, velike Jugoslavije, Francuske, Grčke, Irana i Kine, profilisao se kao majstor taktike i strategije u i oko terena. I danas, iako duboko zašao u godine, čestim pojavama u javnosti potvrđuje da je u sjajnoj formi.

Ekcentrik za sva vremena!

Rukovodstvo Novog Pazara, odmah poslije raskida saradnje sa Radoslavom Batakom, oformiralo je foto-robot budućeg trenera. Čelnici kluba, opšta je ocena, u ovom trenutku hoće iskusnog vuka na klupi, proverenog i poznatog, sa jakim autoritetom. Posle Milorada Kosanovića i Miroslava Ćira Blaževića, izvesno je da će ponovo odjeknuti još jedna „bomba“ sa novopazarskog Gradskog stadiona.

A, ni taj trenutak, kažu dobro upućeni, nije daleko!