Coleraine - Velež 1:0: Rođeni žestoko kažnjeni za promašaje!

.

U terminu od 21 sat na stadionu Mourneview Park u Lurganu (Sjeverna Irska) igra se uzvratni meč 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige između Colerainea i Veleža

Coleraine - Velež 1:0 (Shevlin)

33' - Gooooooooooool! Domaći tim je došao u vodstvo, Shevlin je glavom pogodio nakon centaršuta s lijeve strane. Velež je žestoko kažnjen za promašaje.

32' - Dobra šansa za domaći tim, ali se Velež sada spasio.

27' - Pao je tempo igre, Velež kontroliše loptu nakon žestokog pritiska na početku meča.

21' - Nova odlična šansa za Velež, Vehabović je ostao sam na nekih 16 metara, ali je njegov udarac blokiran.

20' - Imao je domaći tim sada jedan dobar napad, ali su se na kraju spetljali i upropastili opasnu situaciju.

16' - Brzonogi Ovčina je pobjegao odbrani Colerainea i zaobišao golmana, ali je slabo šutirao. Nova dobra šansa za Velež!

11' - Još jedna šansa za Velež, ovaj put je golman domaćih lagano odbranio. Radovac je dodao do Brandaoa, ali njegov udarac je išao po sredini gola.

10' - Nova velika šansa za Rođene! Sada se lopta odbila Ovčini direktno na glavu, on je šutirao iz neposredne blizine, ali golman domaćih sjajno brani.

6' - Velika šansa za Velež! Nakon centaršuta Ćosića s desne strane Brandao je imao otvorenu poziciju da glavom postigne gol, ali je promašio čitavu loptu.

5' - Prvi korner za Velež, ali nakon ubačaja Vehabovića nije bilo opasnosti po gol domaćih.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Veleža.

20:55 - Igrači izlaze na teren, sve je spremno za početak utakmice.

20:40 - Mostarski klub se na Grbavici ispromašivao te su u Sjevernu Irsku otputovali s nadom da im se ti promašaji neće osvetiti.

Veležu je ovo i prva evropska gostujuća utakmica nakon tri desetljeća pa će biti zanimljivo vidjeti Rođene u novom iskušenju za njihov klub. Velež će u prvom kolu Premijer lige BiH igrati protiv Posušja, a upravo o tome govorio je trener Feđa Dudić rekavši da će biti izazov motivisati igrače nakon evropskih mečeva.

Sastavi

20:30 - Velež meč počinje u sastavu: Bogdanović, Ferreyra, Zeljković, Isić, Ćosić, Hasanović, Radovac, Brandao, Vehbabović, Ovčina i Zajmović.

Dudić je priliku od prve minute dao štoperu Tariku Isiću i veznjaku Edi Vehaboviću, a na klupi su za razliku od prvih mečeva ostali Denis Zvonić i Nemanja Anđušić.

Na klupi Rođenih su: Kačevana, Zubanović, Radović, Zvonić, Pršeš, Anđušić, Georgijević, Osmić i Alagić.

 

Coleraine susret počinje u sastavu: Deane, Wilson, Brown, O'Donnell, Traynor, Glackin, Lowry, Carson, McLaughinm Shevlin i Allen.

 

20:30 - Velež je prvi meč na stadionu Grbavica u Sarajevu slavio rezultatom 2:1, a oba pogotka za Rođene postigao je Brandao s bijele tačke. Podsjećamo da je UEFA od ove sezone ukinula pravilo gola u gostima.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos uzvratne utakmice 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige između Colerainea i Veleža. Susret se igra na stadionu Mourneview Park u Lurganu (Sjeverna Irska) s početkom od 21 sat.