Conte viđen u milanskom restoranu, u Italiji sve sigurniji da je novi trener Milana

.

Stefano Pioli, trener Milana i dalje ima posao. Pitanje je hoće li ga imati zadugo, budući da se sve glasnije govori o njegovom nasljedniku.

 

Milan je trenutno treći na tabeli Serie A, a to očito upravi Milana nije po volji. Ekipa kooja je prije dvije sezone osvojila Scudetto više ne igra tako dobro i ne koristi svoje resurse na najbolji način, pa se sve više govori o smjeni na poziciji trenera.

Novi trener mogao bi biti Antonio Conte, italijanski stručnjak koji već neko vrijeme nema posao.

Conte je viđen u utorak navečer u jednom ekskluzivnom restoranu u Milanu kako večera sa nekim od članova svog stručnog štaba, pa se sve glasnije špekulira o tome da su Pioliju dani na klupi italijanskog velikana odbrojani.

Ukoliko bi preuzeo Milan, Conte bi bio prvi trener nakon Joszefa Viole, Giovannija Trapattonija i Alberta Zaccheronija koji je u Italiji vodio tri najveća kluba. Kao trener je do sada osvajao Seriju A četiri puta, tri puta sa Juventusom i jednom sa Interom. Sa Bianconerima je također osvojio sva Superkupa Italije. Osvojio je Premiership i FA Cup sa Chelseajem, a sa Interom je igrao i finale Evropske lige.