Ćorić na press konferenciji objasnio zašto je dao ostavku

Press konferencija trenera Širokog Brijega

Denis Ćorić je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba NK Široki Brijeg nakon večerašnjeg poraza od Tuzla Cityja rezultatom 1:3. Nakon utakmice na press konferenciji svoju odluku o ostavci je saopštio lično Ćorić.

- Dobro smo otvorili utakmicu, na vrijeme poveli, i imali dvije velike prilike za udvostručiti vodstvo. Nažalost, ponovno je izostala prava realizacija, naša stara boljka. Ne želim previše komentarisati dosuđeni jedanaesterac za goste, ali je evidentno promijenio cijeli tok utakmice. Šokirao nas je taj kazneni udarac, nikome nije bilo jasno što je sudac svirao. U nastavku se nikako nismo mogli stabilizovati. Iz dvije kontre gosti su nas kaznili i čestitam im na zasluženoj pobjedi.

Odlučio sam dati ostavku i otići sa mjesta trenera, a i dečkima sam to već priopćio. Bila mi je čast i zadovoljstvo trenirati ovu ekipu. Pokušao sam napraviti rezultat i podignuti ovu ekipu, ali neke stvari se nisu poklopile, realizacija nas je koštala. Lakše je meni otići, nego igračima. Ipak, vjerujem u njih. Samo jedna pobjeda nas može dignuti, vjerujem kako će se ova ekipa vratiti na pravi put, kazao je sada već bivši trener Širokog Brijega - piše Sport1.

Kao njegov nasljednik na klubi kluba sa Pecare najavljen je Toni Karačić.