Coutinho ima dobar razlog što želi napustiti Barcelonu

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho na kraju ove sezone mogao bi napustiti Barcelonu iako je u ovaj klub stigao kao veliko pojačanje iz Liverpoola.

Barcelona je svim silama radila na transferu Coutinha koji je završen u januaru 2018. godine. Brazilski fudbaler je napustio Liverpool za nevjerovatnih 160 miliona eura čime je postao najskuplji igrač u historiji katalonskog kluba, piše SportSport.ba.

Međutim, Coutinhu u Barceloni ove sezone nikako da krene i sve više se špekuliše o tome da će na ljeto napustiti klub. Navodno, u Barceloni su čak spremni znatno da smanje cijenu za Coutinha koji je itekako nezadovoljan svojim mjestom u timu.

Naime, španski mediji su prenijeli da je Coutinho očekivao nešto sasvim drugo kada je dolazio u Barcu, te da mu je bilo rečeno da će igrati u veznom redu i biti zamjena za Andresa Iniestu.

Međutim, Ernesto Valverde ga koristi na mjestu krilnog napadača što Coutinhu očito ne odgovara. Navodno, čak je poručio pojedinim saigračima da će napustiti klub ukoliko se to ne promijeni, a dolaskom Frenkieja de Jonga teško da će se to desiti.

Coutinho ima veliku želju da igra na poziciji veznog igrača gdje je odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva za Barcelonu. No, Valverde čini se ne odustaje od ideje da je Brazilac za njega krilni napadač.