Čovjek ima 38 godina, ali i dalje ruši rekorde: Dovoljno je reći CR7

.
Teško je nabrojati sve rekorde koje je tokom svoje karijere srušio Cristiano Ronaldo. No, iako je u poznim igračkim godinama i dalje pomjera granice, odnosno ostvaruje u fudbalu ono što prije njega niko nije.

Fudbalska reprezentacija Portugala je sinoć savladavši Lihtenštajn stigla do devet pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvensto iz isto toliko mečeva.

Nije Portugal bio ubjedljiv kao u nekim ranijim mečevima, no golovi Cristiana Ronalda i Joao Cancela su bili dovoljni za sigurnu pobjedu od 2:0.

A, upravo je Ronaldo svojim novim pogotkom po ko zna koji put ispisao historiju najvažnije sporedne stvari na svijetu. Naime, jedan od najboljih fudbalera svih vremena postao je prvi fudbaler koji je u 38. godini postigao najmanje deset golova za reprezentaciju.

Pored Ronalda dest pogodaka u dosadašnjem dijelu kvalifikacija postigao je i Romelu Lukaku, napadač reprezentacije Belgije i talijanske Rome.

Po sedam pogodaka su postigli Kane (Engleska), Hojlund (Danska) i McTominay (Škotska), dok su po pogodak manje postigli (Mbappe (Francuska), Amdouni (Švicarska) i Haaland (Norveška).

Niko kao Cristiano Ronaldo

Osim gore spomenutog postignuća, portugalskog fudbalera će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu pamtiti i po mnogim drugim rekordima koje će teško biti srušiti.

Recimo, Ronaldo je prvi igrač na svijetu koji je postigao pogodak u svakom minutu meča regularnog vremena, a prvi je igrač koji je postigao gol u šest uzastopnih mečeva sa Barcelonom.

Dok je nastupao za Real oborio je mnoge rekorde. On je prvi igrač Real Madrida koji je postigao 30 i više pogodaka u pet uzastopnih sezona Primere i igrač je koji je najbrže postigao 300 pogodaka u Primeri.

Naravno, teško je nabrojati sve rekorde koje drži sjajni Portugalac, a o njima je jedne prilike i sam govorio.

"Rekordi? Ne pratim rekorde, oni prate mene. Naravno, ti mali zapisi pružaju mi dodatnu motivaciju", izjavio je Ronaldo, koji će nedostajati svijetu fudbala kada se odluči za penziju, no izgleda da to neće biti tako brzo. Na sreću svih onih koji vole ovaj sport.